FlyViking begynner å fly Ørland-Oslo

De første passasjerene går ombord i flight VF361, første flight til Oslo.

I dag, 16. oktober 2017, foretok FlyViking sin første ruteflyging fra Ørland til Oslo. De vil framover ha to daglige avganger i begge retninger, unntatt lørdag, som er en fordobling av det tidligere tilbudet med Air Norway. FlyViking flyr med Dash-8, som også Widerøes bruker, og som gir dobbelt så stor kapasitet pr flyging sammenlignet med Air Norways Fairchild Metro som bare hadde plass til 18-19 passasjerer. Selv med priser på kr 2.500,- pr vei klarte Air Norway å holde det gående i over 14 år, før de nå avvikler selskapet. FlyViking satser på å nå en videre kundekrets enn det Air Norway gjorde. Med priser på rundt kr 5.000,- var det kun en del av næringslivet som benyttet seg av ruten tidligere, mens med FlyVikings priser på kr 499,-, kr 799,- og kr 1.199,- blir det levelig også for mindre firmaer, og ikke minst enkeltpersoner og familier å fly direkte fra Ørlandet til Oslo. Utgifter som hurtigbåt, flybuss, eller bompenger og ferge for de som kjører, spares fort inn når man kan fly direkte. Ikke minst sparer man også mye tid, siden flytiden til Oslo er på én time, det samme som hurtigbåten bruker fra Brekstad til Trondheim.

Stemningen ombord er upåklagelig. Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (Ap) virker også fornøyd.

FlyViking er et selskap som ble kjøpt opp og videreført av flykaptein og gründer Ola Olasøn Krogseng Giæver jr i 2015. Tidligere har selskapet hett Lofotfly og Fly Taxi Nord. De første kommersielle flyvningene startet fra Tromsø Lufthavn til Bodø og Hammerfest 27. mars i år. Den nye flyruten fra Ørlandet er også den første ruten selskapet har til Oslo Lufthavn. Om behovet viser seg å bli større enn det tilbudet som startet i dag, er FlyViking villige til å øke kapasiteten, enten med flere avganger, eller med større fly. Andre destinasjoner fra Ørlandet kan også være aktuelt. De venter snart sitt fjerde fly, og også et femte kommer før nyttår. Er det penger å tjene, så flyr vi, sa Giæver i dag.

Ørlands ordfører Tom Myrvold og kaptein Giæver på Gardermoen etter landingen.
FlyVikings salgssjef mottar blomster etter vel gjennomført åpningsflyvning.

Med den nye ruten håper Ørland kommune og Fosenregionen også å trekke folk til Fosenhalvøya. I fjor sommer kjørte jeg hele Fosen rundt, og hva du kan finne på Ørlandet og i de andre Fosenkommunene kan du lese mer om her.

Tilbake på ørlandsjord.

Erik Drilen (var med på jomfruturen Ørland-Oslo t/r 16. oktober 2017)